duminică, 22 ianuarie 2012

Tribale cu soare


                                                             Tribale cu soare
 






Soarele este, in orice cultura, unul dintre cele mai apreciate simboluri ale umanitatii. In orice mitologie, vei gasi soarele descris ca fiind cel mai important dintre toti zeiiSoarele ne da luminacaldura si viata. Civilizatiile antice il venerau ca pe un simbol al fertilitatiivitalitatii si pentru fiecare calitate care da vietii un sens. Simboul soarelui poate fi vazut pretutindeni, in zilele noastre. Voit, sau nu, oamenii au inclus motivul soarelui adorat in multe obiecte pe care le vedem astazi.
Priviti modelul unui ventilator electric; seamana mult cu un soare, nu? Priviti imaginea Vaticanului, vazut de sus, un tort aniversar obisnuit, o clatita: simbolul rotund al soarelui poate fi observat peste tot.
Tatuajele cu modele de soare sunt cautate deoarece iau simbolurile sale rotunde si le folosesc pentru a descrie mult mai mult.
Exista multe varietati ale acestor tatuaje: cu razeun cerc simpluimpreuna cu lunagotictribalceltic,... lista continua! Fiecarecultura are imaginea proprie a soarelui si sunt multe culturi (inclusiv cele atince).
Acest tatuaj este preferat de multi deoarece are un numar mare de intelesuri care poate fi atribuit fiecaruia.
Unii pot alege un astfel de tatuaj pentru ca reprezinta lumina si cunoasterea. Adesea, tatuajul poate fi interpretat ca fiind lumina cunoasterii, care straluceste in intunericul ignorantei. Aceasta interpretare este, evident, preferata de intelectuali.
Pentru altii, soarele reprezinta ciclul vietii. Acesti oameni isi fac tatuajele pentru a le aminti sa isi traiasca viata ca si cum asfintitul s-ar apropia cu repeziciune. Ei traiesc viata la maxim si se bucura de fiecare moment.
Pana la urma, fiecare secunda conteaza, corect?
Unii interpreteaza tatuajele cu model solar ca fiind un simbol al fertilitatii. Soarele da viata plantelor si intr-adevar, tuturor celorlalte fiinte de pe pamant. Aceste tatuaje sunt deseori alese pentru a ilustra capacitatea acelei persoane de a "energiza" alti oameni.
Mergand mai departe, mai populara este interpretarea tatuajului ca fiind un simbol al fertilitatii sexuale. Acest lucru dateaza din anticul Canaan, unde zeul soare Baal era venerat si ca un zeu al fertilitatii.
Daca este combinat cu un tatuaj reprezentand lunasoarele intra mai profund in interpretarea sexuala. O ascociere soare-luna descrie unuinea dintre barbat si femeie, atat sexual, cat si spiritual.
Tatuajele solare sunt folosite deseori pentru a arata puterea divina si autoritatea. Imaginea soarelui a fost si inca este folosita de catre liderii religiosi.
Soarele simbolizeaza, deasemeni, nemurirea si reincarnarea. La fel cum soarele rasare si apune in fiecare zi, oamenii cred ca pot muri si renaste dinnou.
Acest lucru isi are radacinile in vremurile antice, in care oamenii credeau ca soarele moare la asfintit si reinvie a doua zi.
Uneori, tatuajele solare seamana cu niste flori. Aceasta transpunere aduce un omagiu puterilor datatoare de viata ale soarelui si frumusetii sale naturale.
Tatuajele cu modele de soare sunt considerate a fi printre cele mai bune modele pe care ti le poti face. Din punct de vedereartistic, oamenii au dus modelele de desene cu acest motiv la un nivel foarte inalt. Pana la urma, toti invatam sa desenam soarelela o varsta foarte frageda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu